Založ si blog

Prostituciu nigérijských dievčat v Taliansku spoluovládajú africkí čarodejníci juju

Spoločenská moc afrických čarodejníkov je v subsaharskej oblasti značná, ale ich pôsobnosť sa neobmedzuje len na Afriku: napríklad rituálne vraždy, ktoré sa vyznačujú veľmi brutálnym (a morbídne časovo predĺženým) spôsobom popravy, odrezaním hláv, končatín a genitálií za účelom výhodného predaja a nakoniec hodením torza do rieky, boli v posledných rokoch hlásené tu i tam zo Spojeného kráľovstva a Francúzska. (Áno, Temža a Seina vyplavujú aj hrôzostrašné tvary známe z brehov Nigeru.) Nigérijskí šamani pôsobiaci v rámci náboženstva juju prevzali lukratívnu úlohu duchovne zastrešovať rozsiahly organizovaný biznis s prostitúciou nigérijských dievčat v Európe, najmä v Taliansku. (Roztopašne páchnuce až štipľavé brehy Tiberu šepkajú – často skôr hučia – tvar zamračenej reality do farebnej želatínovej hmoty usmievavého turistického sna.)

Z najľudnatejšej africkej krajiny – Nigérie – smeruje do Talianska a ďalších európskych krajín závratné množstvo mladých (a krásnych – ako najhlbší vesmír antracitovych) dievčat a tento biznis prináša rovnako závratné (ako čierna diera vysávajúca taliansky rozpočet) množstvo peňazí. Nemalá časť z nich končí u nigérijských čarodejníkov (viva la crypto!), pretože všetci zúčastnení veria, že práve čarodejník drží dievčatá v strachu na dištanc (a teda v pazúroch organizácie). Čarodejník – v Nigérii úctu a strach vzbudzujúci duchovný, ktorý vo svojich mocných rukách drží smrť a utrpenie neznesiteľne rozložené v čase (a, samozrejme, tú prekliatu bitcoinovú peňaženku – viva la envidia!) – zohráva kľúčovú, nezastupiteľnú úlohu.

Organizované skupiny posielajú mladé Nigérijčanky do európskych krajín – typicky do Talianska, ale v menšej miere aj do Británie, Francúzska a Nemecka (áno, aj Labe a Rýn… ? – nie je to už posadnutosť riekami?!). Skupina zariadi, aby žena v Nigérii získala potrebné víza a povolenia – presnejšie povedané, drahé víza a veľmi drahé povolenia –, ktoré by žena sama v tejto krajine nedokázala získať; žena je potom prepravená do európskej krajiny, kde na ňu čaká miestna spojka. Aby však ženu v cieľovej krajine ani len nenapadlo zmiznúť, čo by mohla ľahko urobiť vo veľkom európskom meste (a mnohí sa o to pokúsili, mnohí potom trpeli, prosili o zvrátenie času a zomierali dlhou smrťou), v Nigérii zohráva kľúčovú úlohu čarodejník, ktorý vykoná mocný rituál, ktorý mladú ženu pripúta k skupine, a ak žena poruší dohodu, postihne ju (podľa miestnej viery) a celú jej rodinu v Nigérii séria nešťastí končiacich smrťou. Strach a úcta k čarodejníkom pôsobiacim v rámci náboženstva juju je v Nigérii veľmi silná, a to nielen medzi veriacimi náboženstiev juju, bori, vodun alebo joruba, ale rovnako aj medzi miestnymi moslimami a kresťanmi. (V oblasti je bežná viacnásobná náboženská identita, rôzne synkretizmy a eklekticizmy).

Nigérijské náboženstvo juju a čarodejnícky rituál

Juju je tradičné nigérijské náboženstvo, systém veštenia a čarodejníctva; široko sa využíva aj pri uzatváraní zmlúv a presadzovaní zmluvných dohôd. Treba dodať, že zmluva je starobylý a mnohovrstvový teologický pojem. Niektorí autori tvrdia, že v rámci relatívne otvoreného náboženstva juju existuje skrytá vetva čarodejníctva (s čím na základe môjho terénneho výskumu nemôžem nesúhlasiť) – presnejšie je rozlišovať medzi náboženstvom juju a čarodejníctvom, ktoré existuje v rámci tohto náboženstva.

Čarodejník vykonáva zložitý rituál s mladou ženou pred jej cestou do Európy: Začína zaklínaním (vzývaním božstiev juju a ich agresívnym vyvolávaním), obchádza ich a čaruje s posvätnými sušenými rastlinami; potom na ženu vyfúkne biely prášok z dlane, na hlavu jej uviaže magickú šatku a tvár jej poznačí krvou (teraz zvieracou, predtým ľudskou) a bielym práškom, aby duch vedel, kto je mu zaviazaný a podriadený. Potom pohladí telo ženy živým kuraťom, ktoré potom rozreže a nechá na žene vykrvácať – presnejšie, vyžmýka ho ako handru (z metly upratovačky v Tarantinových scénach) až do poslednej kvapky krvi. Žena, hoci je kresťanka alebo moslimka, verí, že ak by porušila prísahu a nevyplatila dohodnutú sumu peňazí, určite by na úteku zomrela a nešťastie by potom postihlo jej rodinu v Nigérii. Duchovia nepoznajú hranice, božstvá juju sú zákerné a šamani – podľa Nigérijčanov (áno, aj tých vzdelaných) – mimoriadne mocní. Čarodejník sa prostredníctvom rituálu zmocní časti ženského ducha; táto časť podľa miestnej viery zostáva čarodejníkovi a prostredníctvom nej je žena zraniteľná a ovládateľná.

Európska realita

Žena – často skôr dievča – musí organizovanému systému vrátiť sumu, ktorá sa rovná približne piatim rokom každodennej prostitúcie. Ak prežije brutálne zaobchádzanie, neotehotnie a zarobí potrebnú sumu, môže zostať v Európe. Nemálo žien sa však tohto oslobodenia nedožije. Nigérijská mafia v Taliansku je známa svojou extrémnou brutalitou: na verejnosť prenikli videá, ktoré ukazujú, že keď sa mafia rozhodne dievča zabiť, nerobí to rýchlo, ale dlho, bolestivo a brutálne. Takto vytvorené videá slúžia na zastrašovanie konkurentov, samotných dievčat a v podstate každého, kto by chcel narušiť túto štruktúru. Torzá potom plávajú po riekach, zatiaľ čo čarodejníci v Nigérii počítajú svoje závratné zisky…

Nahota, přirozenost, tradice. Méně známá africká náboženství. Jižní Afrika

11.05.2024

Uvádí se, že tradičních léčitelů je v Jižní Africe (JAR) až desetkrát více než vystudovaných lékařů. Až 60 % obyvatel Jižní Afriky konzultuje v případě nemoci situaci s tradičním léčitelem, velmi často v kombinaci s návštěvou moderního lékaře. Lozijské náboženství Loziové jsou jihoafrickou etnickou skupinou, v jejímž náboženství je nejvyšší Bůh [...]

Nahota, přirozenost, tradice. Méně známá africká náboženství. Východní Afrika

09.05.2024

Čaroděj může podle přesvědčení Afričanů člověka nejen zabít, ale může jej také uvést do stavu „zotročeného žijícího mrtvého“. Vzhledem ke skutečnosti, že tradiční africká náboženství nejsou chápána staticky jako hotové neměnné věrouky, ale naopak jsou otevřena přicházejícím vlivům a výzvám, ovlivňují se navzájem a mnohá z nich načerpala [...]

Nahota, přirozenost, tradice. Méně známá africká náboženství. Střední Afrika

07.05.2024

Bůh Bumba jednou onemocněl a vyzvracel slunce, hvězdy, zemi, zvířata a nakonec lidi – stvoření později dokončili tři jeho synové. V tradičních afrických náboženstvích jsou božstva, duchové, předkové i další osobní a neosobní síly činnými prvky ve stvořeném materiálním světě. Božstva a duchové obývají svět, na němž žijí lidé a mají na jejich [...]

Záchranka / Sanitka / Ambulacia /

Zábava sa skončila tragédiou. V Bratislave sa viacero ľudí zrejme otrávilo drogami, jeden muž neprežil

11.05.2024 10:57

Záchranári prijali v noci viacero volaní zo spoločenskej akcie vo Vlčom hrdle, pri ktorých bolo podozrenie na intoxikáciu drogami.

nehoda autobusu, rakúsko

Vážna nehoda slovenského autobusu v Rakúsku: Zranilo sa desať ľudí, traja ťažko

11.05.2024 10:39

Vodič vo vysokej rýchlosti narazil do betónovej zábrany oddeľujúcej jazdné pruhy v úseku, kde sa uskutočňujú práce na ceste.

bytča, polícia

Predbežné výsledky pitvy vylúčili cudzie zavinenie smrti muža, ktorého telo našli v derivačnom v kanáli v Bytči

11.05.2024 09:50

V súčasnosti polícia vykonáva potrebné úkony, ktorých cieľom je zistiť totožnosť muža.

slnečná búrka, Nemecko

Zem zasiahla najsilnejšia slnečná búrka za dve desiatky rokov

11.05.2024 08:40

Najsilnejšia slnečná búrka za viac ako dve desaťročia zasiahla v piatok Zem, pričom na oblohe vyvolala veľkolepé svetelné predstavenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 55633x
Priemerná čítanosť článkov: 1135x

Autor blogu

Kategórie